6 receptů bramboráků které jsou prostě mňam

Ve skutečnosti se připravit tyto křupavé bramboráky je snadné. Dá se donekonečna experimentovat s malými a velkými strouhanými brambory a stále můžete přidat mrkev, dýně a dokonce i sýr.

Na OurLive.cz jsem vybrala 6 způsobů, jak udělat nádherné bramboráčky, a mezi nimi je určitě i ten, který budete dělat s potěšením!

 

Klasické bramboráčky

© Yurchenko Iryna / shutterstock

Složení:

  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce mouka
  • sůl, pepř
  • 2 polevkové lžíce rostlinný olej

Příprava:

Brambory nastrouháme na struhadle a vyždímejte přebytečnou šťávu.

Přidáme ke strouhaným bramborům vejce, najemno nakrájenou cibuli a mouku. Jestliže 1 polévková lžíce mouky nestačí, můžete přidat trochu víc.

Lžíce přidáváme směsi na předehřátou pánev vymazanou olejem a smažené na obou stranách do zlatova.

 

Bramboráčky se šunkou, sýrem a bylinkami

© Ksenija Toyechkina / shutterstock

Složení:

  • 300 g brambor
  • 1 cibule
  • 100 g šunky
  • 100 g tvrdý sýr
  • 1 vejce
  • 2 polevkové lžíce mouky
  • 1/3 čajové lžíce soli
  • 1/4 čajové lžíce černého pepře
  • kopr
  • Olej na smažení

Příprava:

Cibuli, šunku, sýr, sirové brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vejce a nasekané kopr. Sůl, pepř podle chuti a dobře promíchejte.

Přidáme mouku a uhněteme do hladka. Směs dáváme lžící na pánev a smažíme na obou stranách dozlatova.

 

Bramboráčky s cuketou a jablkem

© Karl Allgaeuer / shutterstock

Složení:

  • 2 cukety
  • 1 jablko
  • 1 vejce
  • 4 polevkové lžíce krupice
  • 1 čajová lžíce koření
  • 2 špetky soli
  • 4 brambory
  • Olej na smažení

Příprava:

Jablko, cukety, brambory, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme krupici, koření, vejce a sůl. smažíme v troše oleje na obou stranách.

 

Bramboráky z dýně

© Olha Afanasieva / shutterstock

Složení:

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 polevkové lžíce mouky
  • 2 polevkové lžíce petržele
  • Olej na smažení
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sezam
  • 1 hrst dýňových semínek
  • dýně

Příprava:

Dýni nasrouháme. Nakrájíme cibuli na větší kousky a pomeleme společně česnekem.

Připravenou zeleninu zamícháme a přidáme nasekanou petrželku, vejce, mouku, sůl a mletý černý pepř podle chuti.

A dobře promícháme, pomocí lžíce na pánvi z výsledné směsi uděláme lívance. Smažíme na mírném ohni po obou stranách dozlatova. Při podávání posypeme bramboráky dýňovými a sezamovými semínky..

 

Bramboráčky se špenátem a mrkví

© the-challenger

Složení:

  • 3 brambory
  • 1/2 šálku čerstvého špenátu
  • 1/2 cibule
  • 1 malý mrkev
  • ½ polévkové lžíce kukuřičné mouky
  • 1/2 čajové lžíce chili
  • sůl
  • Olej na smažení
  • zakysaná smetana nebo jogurt

Příprava:

Brambory a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V ruce vymačkáme přebytečnou tekutinu.

Nakrájíme špenát a cibuli a přidáme do směsi brambor a mrkve. Pak přidáme pepř, sůl a kukuřičnou mouku. Dobře promícháme.

Smažíme bramboráčky na obou stranách do křupava, pak snížíme teplotu a smažíme, dokud nebudou hotové. Podáváme se zakysanou smetanou nebo jogurtem.

 

Bramboráky plněné masem

© IIdi Papp / shutterstock

Složení:

  • 1 kg brambor
  • 4 g krupice
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžíce koření na brambory
  • 200 g mletého kuřecího masa
  • 1 cibule
  • sůl
  • černý pepř

Příprava:

Nakrájíme polovinu cibule a smažíme. přidáme mleté maso, osolíme podle chuti. Smažíme do téměř hotova.

Nastrouháme brambory na struhadle. Vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme vejce do brambor. Přidáme krupici, koření a míchejte.

Na pánev dáváme lžící směs s bramborem do jejího středu lžičkou umístíme mleté maso a navrch pokryjeme znovu bramborovou směsí. Smažíme na obou stranách pod pokličkou, dokud nejsou brambory hotové.