Ve skutečnosti se připravit tyto křupavé bramboráky je snadné. Dá se donekonečna experimentovat s malými a velkými strouhanými brambory a stále můžete přidat mrkev, dýně a dokonce i sýr.
Na OurLive.cz jsem vybrala 6 způsobů, jak udělat nádherné bramboráčky, a mezi nimi je určitě i ten, který budete dělat s potěšením!
© Yurchenko Iryna / shutterstock
Složení:
Příprava:
Brambory nastrouháme na struhadle a vyždímejte přebytečnou šťávu.
Přidáme ke strouhaným bramborům vejce, najemno nakrájenou cibuli a mouku. Jestliže 1 polévková lžíce mouky nestačí, můžete přidat trochu víc.
Lžíce přidáváme směsi na předehřátou pánev vymazanou olejem a smažené na obou stranách do zlatova.
© Ksenija Toyechkina / shutterstock
Složení:
Příprava:
Cibuli, šunku, sýr, sirové brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vejce a nasekané kopr. Sůl, pepř podle chuti a dobře promíchejte.
Přidáme mouku a uhněteme do hladka. Směs dáváme lžící na pánev a smažíme na obou stranách dozlatova.
© Karl Allgaeuer / shutterstock
Složení:
Příprava:
Jablko, cukety, brambory, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme krupici, koření, vejce a sůl. smažíme v troše oleje na obou stranách.
© Olha Afanasieva / shutterstock
Složení:
Příprava:
Dýni nasrouháme. Nakrájíme cibuli na větší kousky a pomeleme společně česnekem.
Připravenou zeleninu zamícháme a přidáme nasekanou petrželku, vejce, mouku, sůl a mletý černý pepř podle chuti.
A dobře promícháme, pomocí lžíce na pánvi z výsledné směsi uděláme lívance. Smažíme na mírném ohni po obou stranách dozlatova. Při podávání posypeme bramboráky dýňovými a sezamovými semínky..
© the-challenger
Složení:
Příprava:
Brambory a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V ruce vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Nakrájíme špenát a cibuli a přidáme do směsi brambor a mrkve. Pak přidáme pepř, sůl a kukuřičnou mouku. Dobře promícháme.
Smažíme bramboráčky na obou stranách do křupava, pak snížíme teplotu a smažíme, dokud nebudou hotové. Podáváme se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
© IIdi Papp / shutterstock
Složení:
Příprava:
Nakrájíme polovinu cibule a smažíme. přidáme mleté maso, osolíme podle chuti. Smažíme do téměř hotova.
Nastrouháme brambory na struhadle. Vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme vejce do brambor. Přidáme krupici, koření a míchejte.
Na pánev dáváme lžící směs s bramborem do jejího středu lžičkou umístíme mleté maso a navrch pokryjeme znovu bramborovou směsí. Smažíme na obou stranách pod pokličkou, dokud nejsou brambory hotové.
Napsat komentář