Vím že ne všichni mají radi svátek zamilovaných Valentýn. A je hodně často na sociálních sítí zmiňované, že by se měl slavit 1 máj a ne americký Valentýn. Ale proč neslavit obojí. Vždyť v dnešní uspěchané době ne každy najde na sebe čas, ne každý pár chodí spolu na rande. A přece i když je to časově ne vždy vhodne tak je moc příjemné strávit spolu čas a neco hezkého pro toho druhého udělat.
Tady se fantazii meze rohodně nekdladou. Asi nejlepší plán na Valentýna je odjet nekam třeba na víkend. Dopřát si romantický wellness. Ale já chapu že to není pro každého nekdo ma doma dítko nekdo moc práce.
Pro ty kdo se neutrhne na celý víkend. Můžete jít třeba na večeří nekam do hezké restaurace nebo můžete udělat večeří doma. Také zajít nekam do baru a dát si nejaký kokteil posedet popovídat.
My letos asi večeřet budeme doma ale večer pujdeme na pool do našeho oblíbeného klubu. Sice tam chodime i normálně ale doholi jsme se že to je pro nás dobře strávený čas tak proc ne když je ten Valentýn.
Pořád si myslím, že pro muže je nejlepší dárek dobrá večeře. Různé zashraniční dobroty. Ale v každem případe nic nepokazíte pokud nachystate dobrou večeři doplněnou o nějaké dezertní víno.
Letos vám nabízim udelat krutí špíz se smetanovým dipem, salát s rukolou a avokádem, a jako dezert opilého izidora.
Potřebujeme:
Na maso:
Na dip:
Způsob přípravy:
Potřebujeme:
Dle chuti mužete prodat olivy nebo vlašské ořechy doporučuji nekombinovat.
Salátu bude hodně připravte si větší misku.
Způsob přípravy:
Potřebujeme:
Těsto:
Krém:
1 Troubu předehřejte na 175°C. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny, nakonec zašlehejte jeden po druhém žloutky. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Do žloutkové směsi zašlehejte kakao, ořechy a mouku prosátou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmíchejte připravený sníh. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečte zhruba 15–20 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte zcela vychladnout. Potom těsto potřete džemem.
2 Smíchejte přísady na první náplň a odložte.
3 Na druhou náplň uvařte z pudinkového prášku, mléka a moučkového cukru hustý pudink. Vypněte a nechte vychladnout. Pak do krému zašlehejte máslo.
4 Na těsto potřené rybízovým džemem rozetřete první náplň, potom druhou náplň a dejte vychladit.
5 Nad horkou vodní lázní nechte rozpustit čokoládu s máslem na polevu. Polevou pak přelijte těsto s náplněmi. Dejte do chladničky na 2 až 3 hodiny ztuhnout (nejlíp chutná den rozleželý). Podávejte nakrájené na kostičky.
Napsat komentář