Velice rychlý čokoládový dezert který zvládne udělat někdo kdo nikdy nepekl jeho příprava zabere 5 – 10 minut navíc k jeho přípravě nepotřebujeme troubu ale stačí mikrovlnka proto je to také vhodný recept i pro studenty na koleji.
Ingredience:
Na těsto:
- 1 vejce
- 100 g měkeho tvarohu
- 2 lžíce mouky
- 1 polévková lžíce kakao
- 1 polévková lžíce cukru (pokud použijete třtinový je ho lešpí dát o 1/4 víc)
- 1/2 lžičky prášek na pečení
Pro krém:
- 100 g jogurtu nebo zakysaní smetany
- Vanilkový cukr dle chuti
- Kokteilové višně nebo jiné ovoce dobrý je také banán
Na polevu:
- 30 g čokolády
- 1 polévková lžíce mléka
Postup:
- Vejce s tvarohem a cukrem smícháme do jednorodí směsi
- Přidáme kakao mouku a kypřicí prášek a směs ještě jednou pořádně rozmícháme
- Směs dáme do silikonové formy nebo hrnu a dáme do mikrovlnky na maximální výkon zhruba 2 – 3 minuty
- Připravíme krém zakysanou smetanu nebo jogurt smícháme s vanilkovým cukrem (dávám 1/3 zakysané smetany a 2/3 bílého jogurtu a jednu lžičku vanilkového cukru)
- Korpus necháme vychladnou a poté ho nakrájíme na malé kousky
- Do dezertové sklenice nebo misky dáme trochu krému, na nej naskládáme par kousku korpusu a přidáme třesně, z vrchu oběť dáme krém a tak opakujeme po okraj misky
- Nakonec čokoládu s mlékem rozpustíme v mikrovlnce a polijeme z vrchu náš dezert