OurLive

Proteinová pizza – bez mouky

Kdo by neměl rád pizzu. Ale kvuli redukci váhy nebo kvůli nedostatečnému zdraví trávicího systému ne každý může ji jíst pizzu z pizzerie a s moukou. I když sama nejsem zastáncem vysadit mouku úplně z jídelníčku. Stejně bych to doporučila při řešeni uřcitých zdravotních potíží vysadit rafinované sacharidy. Taková low carb pizza je ideálním řešením i když zrovna neomezuje sacharidy ale potřebuješ doplnit bílkoviny. Zdravá proteinová pizza celkem věrohodně připomíná chuť opravdové pizzy na rozdíl od varianty květákové nebo cuketové. Rozhodně pokud jsi se ještě úplně smířila se zdravou stravou tak vřele doporučuju vyzkoušet právě proteinovou low carb pizzu bez mouky.

Na tři malé pizzy testo

Potřebujeme:

  • 4 bílky
  • 1 lžíci proteinu (nemusí se přidávat)
  • 1 lžíce mandlové mouky (da se použít jakákoliv jiná mouka nevo vyždímaný rozmixovaný květák.)
  • 1 žloutek

Postup:

  1. 4 Bílky vyšleháme do sněhu a poté vmícháme ke žloutku, proteinu a mandlové mouce.
  2. Ze vzniklého těsta vytvarujeme na plachu malé tří pizzy nebo jednu velkou. ( u velké pizzy se pak musí opatrněji sundávat z pečicího papíru)
  3. a dáme péct na 180°C cca 10-15 minut
  4. Poté vyndáme z trouby a dáme na korpus oblohu a vrátíme do trouby do té doby než se sýr nerozpustí cca ještě na 7-12 minut.

Já jsem použila malé cherry rajčata, mozzarellu, šunku a strouhaným eidam. A už si chystám udělat s grilovaným kuřecím masem na smetanovém základě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru