OurLive

Ryby v ořechové strouhance

Doba přípravy:

30 minut

Potřebujeme:

  • 750 g ryb (treska, štikozubec)
  • 2 vejce
  • 100 g mouky
  • 4 lžíce slunečnicový olej
  • 50 g loupaných vlašských ořechů
  • 50 g strouhanka
  • Sůl, pepř

Způsob přípravy:

  1. Rybu nakrájejte na porce, pokapeme citronovou šťávou. Okořeňte a obalte v mouce
  2. Odstraňte citronovou kůru. Vymačkete citronovou šťávu. Nasekejte ořechy. Smíchejte a přidejte strouhanku.
  3. V samostatné misce rozbíjte vejce, přidejte sůl. Rybu v v mouce ponořte, poté obalte v připravené strouhance a smažte na každé straně čtyři minuty.
  4. Po vaření položte ryby na talíř.
  5. Podáváme s zelení, plátky citronu

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru