Jak jistě víš na ketogení dietě je pečivo přísně zakázané. A tak si lidé snaží najít za nej náhražku už především proto jaký by to bul smutná moderní život bez burgeru. Tak mám pro tebe super recept na skvělé bulky, které jsem pekla už mnoho led před tím, než se jsem sama vyzkoušela keto dietu jen jsem tehdy mandlovou mouku nahrazovala moukou špendlovou.
Musím říct, že mi chutnají mnohem víc než celozrnné pečivo z obchodu. Ale musím upozornit na to že psyllium mírně křupe a ne všem se to líbí.
Ingredience
- 3 vejce
- 70 ml opravdu studené vody
- 3 polévkové lžíce psyllium
- 3 polévkové lžíce mandlové mouky (mužeš použít jakoukoliv mouku)
- špetka soli
- polévková lžíce jablečného octa (doporučuji pohledat ten v bio kvalitě)
Postup
- Všechny ingredience smícháme v míse a necháme stát cca 20 minut, dokud psyllium nenasákne vodu a těsto nezhoustne.
- Poté vytvarujeme malé bochánky asi z velikosti dlaně. Je to třeba dělat mokrýma rukama těsto se opravdu lepí.
- Můžeš posypat libovolnými semínky mě se libí slunečnicové víc než třeba sezamové
- A vypékáme na 180 °C 30 minut. Neotvírej u toho troubu bulky nakynou mohly by splasknout.
Jím je i jako běžné pečivo s pomazánkou a sýrem nebo z nich dělám burgery, někdy i prostě jen tak nakrájím k salátu.