OurLive

Korejská mrkev

Už jako malá jsem milovala korejskou mrkev. I když řekla bych že ji pro mě vždy dělali o něco méně ostrou, než by se dala čekat. A po soustě pokusech si myslím, že jsem našla recept, který se opravdu podobá salátu jak si ho pamatuju. Navíc korejská mrkev se dá používat i jako doplněk do jiných salátu, a nejen jako samostatný salát.

Potřebujeme:

  • 1 kg mrkve
  • 1 cibule
  • 4-6 stroužků česneku
  • 1 čajová lžíce soli
  • 1 čajová lžíce cukru
  • 2-3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžíce pepře
  • 1/2 čajové lžíce červené papriky pálivé
  • 1/2 čajové lžíce kurkumy
  • 1 čajová lžíce koriandru
  • 1 čajová lžíce majoránky
  • 1,5 lžíce bio jablečného octa

Způsob přípravy:

  1. Mrkev nečištěnou naložíme do studené vody a necháme hodinu.
  2. Mrkev očistíme a nastrouháme na struhadle na korejskou mrkev.
  3. Nastrouhanou mrkev posypeme solí a promačkáme rukama. Nakrájíme cibuli najemno.
  4. V mase mrkve uděláme důlek, do kterého vymačkáme česnek a jej zasypeme cukrem.
  5. Zbytek kořenní smícháme v misce, na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli do zlata.
  6. Do horkého oleje s cibulí přisypeme kožení, pořádně zamícháme.
  7. Horkou směs vylijeme ca cukr v micce s mrkví necháme chviličku stát a pak pořádně promícháme
  8. Můžeme dávat mrkev do zavařovacích sklenic a do ledničky.

Nejlepší je korejská mrkev na den třetí až čtvrtý.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru