OurLive

kysané zelí trochu jinak

Kysané zelí trochu jinak

Jedno z opravdu zdravých jídel. Kysané zelí se dá jíst jako příloha k masu nebo jako salát když do kvašeného zelí přidáme ještě zeleninu. Kysané zelní je bohaté nejen na probiotika ale také na probiotika. Díky tomu pomáhá naší imunitě.

Potřebujeme:

  • 3kg bílého zelí
  • 3 mrkve
  • 7 bobkových listů
  • 1 vrchovatou lžicí himalájské soli
  • Kdo chce muže přidat trochu pepře nebo kmínu

Postup:

  1. Zelí drobně nakrájíme, mrkev očistíme a nastrouháme nejlépe na korejském struhadle.
  2. Posypeme soli a kořením, a pořádné rukama promačkáme aby mírně vyšla šťáva.
  3. Poté naskládáme do sklenice ideálně 3 litrové tak že co pár lžic uhutníme na dně, a co několik pater můžeme proložit bobkovým listem.
  4. Necháme na tmavém teplém miste fermentovat tři dny, několikrát denně propíchneme vařečkou nebo špejlí až na dno aby vyšli bublinky.

Doporučuji dat pod sklenici misku nebo plech a vyteklou šťávu nalívat zpátky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru