OurLive

Paštika z červené řepy s tresčími játry

Sama moc paštiku nemusím a vlastně jsem ji nikdy neměla moc ráda. Proto tahle domácí paštika pro mě byla neskutečně milým objevem. I přesto že je červená řepa sladká a má vysoký obsah škrobu porad je zdravou potravinou. Navíc podporuje u kojících žen tvorbu mateřského mléka. Také je velice bohatá na vitamíny B a C, provitamín karoten, vápník, hořčík, draslík, sodík, křemík, železo, selen, zinek, kyselinu listovou. A aby z řepy dostat maximem živin ideální je ji jíst syrovou nebo připravenou al dente. V tomto stavu je nejvíc prospěšná pro náš organismus.

Paštika z červené řepy se ideálně hodí k tmavému hodně semínkovému pečivu a přidáním trochy tvarohu s pažitkou získáme super rychlou pomazánku-

Potřebujeme

  • 1 spíš menší řepu 150g
  • Konzervu tresčích jater ve vlastním oleji
  • 1 vařené vejce
  • Pepř, sůl dle chuti

Příprava

  1. Řepu očistíme a nakrájíme na kolečka polijeme trochou oleje z tresčích jater
  2. Dáme do trouby na 170C a zapékáme řepu cca 10 – 15 minut tak aby nebyla úplně mněla
  3. Řepu rozmixujeme spolu s játry a vejcem
  4. Osolíme opepříme a přidáme olej ze zbytku konzervy do požadované konzistence

Osobně mám ráda i jeden kousek vymačkaného česneku v paštice ale to rozhodně zaleží na každém ne vždy se česnek hodí a ne všichni ho mají rádi.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru