Sama moc paštiku nemusím a vlastně jsem ji nikdy neměla moc ráda. Proto tahle domácí paštika pro mě byla neskutečně milým objevem. I přesto že je červená řepa sladká a má vysoký obsah škrobu porad je zdravou potravinou. Navíc podporuje u kojících žen tvorbu mateřského mléka. Také je velice bohatá na vitamíny B a C, provitamín karoten, vápník, hořčík, draslík, sodík, křemík, železo, selen, zinek, kyselinu listovou. A aby z řepy dostat maximem živin ideální je ji jíst syrovou nebo připravenou al dente. V tomto stavu je nejvíc prospěšná pro náš organismus.
Paštika z červené řepy se ideálně hodí k tmavému hodně semínkovému pečivu a přidáním trochy tvarohu s pažitkou získáme super rychlou pomazánku-
Potřebujeme
Příprava
Osobně mám ráda i jeden kousek vymačkaného česneku v paštice ale to rozhodně zaleží na každém ne vždy se česnek hodí a ne všichni ho mají rádi.
Napsat komentář