OurLive

Smažená rýže


Doba přípravy:

30 minut

Potřebujeme:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 vejce 
  • 2 1/4 lžíce sójové omáčky
  • 1 dílek nasekaný česnek
  • 1 lžíce oloupaného strouhaného zázvoru
  • 1 svezek sasekané jarní cibulky
  • 225g vepřového masa nakrájeného na tenké proužky
  • 2 kusy mrkeve nakrájené na tenké proužky
  • 1/2 šálkumraženého hráseku
  • 2 šálky vařené rýže 
  • 2 lžíce rýžového oceta
  1. V pánvi wok nebo velké pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje na vysokou teplotu. Mezitím v malé misce lehce rozšleheháme vejce s 1/4 lžičkou sojové omáčky. Přideáme vejce na pánev a promícháme. Vaříme bez míchání minutu, pak smotáme do role pomocí chychynské špachtle. Položíme vejce na pracovní plochu a nakrájíme na plátky široké 1 cm.
  2. Do wok pánce nalijte 1 polévkovou lžíci oleje. Přidáme česnek, zázvor a cibuli. Vaříme za stálého míchání až do vůně po dobu 30 sekund. Přidáme vepřové maso a smažíme, mícháme maso dřevěnou lžící, dokud se neuvaří.
  3. Přidáme mrkev, hrášek a rýži a promícháme. Dále přidáme vařené vejce, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, ocet a vaříme za stálého míchání asi 2 minuty. V případě potřeby nalijeme trochu vody.
  4. Posypeme nasekanou zelenou cibulkou a podáváme.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru