Doba přípravy:
30 minut
Potřebujeme:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 vejce
- 2 1/4 lžíce sójové omáčky
- 1 dílek nasekaný česnek
- 1 lžíce oloupaného strouhaného zázvoru
- 1 svezek sasekané jarní cibulky
- 225g vepřového masa nakrájeného na tenké proužky
- 2 kusy mrkeve nakrájené na tenké proužky
- 1/2 šálkumraženého hráseku
- 2 šálky vařené rýže
- 2 lžíce rýžového oceta
- V pánvi wok nebo velké pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje na vysokou teplotu. Mezitím v malé misce lehce rozšleheháme vejce s 1/4 lžičkou sojové omáčky. Přideáme vejce na pánev a promícháme. Vaříme bez míchání minutu, pak smotáme do role pomocí chychynské špachtle. Položíme vejce na pracovní plochu a nakrájíme na plátky široké 1 cm.
- Do wok pánce nalijte 1 polévkovou lžíci oleje. Přidáme česnek, zázvor a cibuli. Vaříme za stálého míchání až do vůně po dobu 30 sekund. Přidáme vepřové maso a smažíme, mícháme maso dřevěnou lžící, dokud se neuvaří.
- Přidáme mrkev, hrášek a rýži a promícháme. Dále přidáme vařené vejce, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, ocet a vaříme za stálého míchání asi 2 minuty. V případě potřeby nalijeme trochu vody.
- Posypeme nasekanou zelenou cibulkou a podáváme.