Jesli taky tak milujete avokáda co takhle avokadový cheesecake. Moc ráda zkousím nové recepty a tenhle jsem si za poslední rok opravdu oblíbila. Navíc takové mylsaní je podle mě lepší než zákusek v cukrárně.
Ingredience:
Na těsto:
- 200 g změklého másla
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 banán
- 2 šálky mouky
- 2 lžíce kakao
- 1 lžička soda
- 1/3 lžičky sůl
Pro krém:
- 350-400 g smetanového sýra (2 balení Philadelphie, ricott nebo mascarpone)
- 2 zralá avokáda
- 1 limetka
- 3 lžíce cukr moučky
Postup:
- Změklé máslo smíchejte s cukrem, solí a kakaem, přidejte rozmačkaný banán vidličkou a sodu, pokapanou citronovou šťávou. Přidejte do směsi mouku a hněďte plastické těsto, které se snadno odlepuje od ruk.
- Těsto rozválejte na tloušťku asi 8 mm a vložte do pekáče nebo dortové formy, vytvořte stěny. Můžete vystlat formu pečícím papírem nebo vymazat trochou másla)
- Poté vložte formu do trouby. Pečeme po dobu 30-40 minut při teplotě 180-200 ˚С, poté ji necháme vychladnout a vyjměme z formy.
- Příprava krému: rozmixujte nasekanou avokádovou dužinu s vymačkanou limetkovou šťávou v mixéru. Přidejte moučkový cukr a smetanový sýr a dobře promíchejte.
- Hotový krém položte na vychlazený korpus, jemně ho posypte nastrouhanou čokoládou. Vložte do chladničky několik hodin. (ideálně na noc)