OurLive

Ovesná palačinka s jahodami

Ovesná palačinka

Ovesná palačinka je výživné jídlo především pro ty, co neradi tráví hodiny v kuchyní. Ideální je na snídani je hotová opravdu rychle, a přitom se z ní najíte. Ovesná palačinka je skvělým začátkem dne, stejně jako občerstvení, které si můžete vzít s sebou na cestu nebo do školy. A její hlavní výhodou je, že jí lze kombinovat s téměř jakoukoli náplní. Ideální náplní pro ovesnou palačinku jsou sýr s bylinkami, jemně nakrájená zelenina, tvaroh a ovoce. I bez náplně je velmi chutné a zdravé. Chcete-li maximalizovat výhody – nedávejte do těsta sůl a nelijte do pánve hodně oleje, stačí jen jedna kapka. Dnes nabízím recept na palačinky plněné tvarohem a jahodami – máte zaručenou skvělou náladu na celý den!

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce. l. ovesných vloček
  • 2 ks vejce
  • 100 g tvarohu
  • 2 ks jahody
  • 1/4 lžičky vanilkového cukru
  • med – podle chuti

Postup:

  1. Smíchamé ovesné vlocky a dve vajíčka pokud chcete mužete vzniklou smes rozmixovat ale ja mam rada tak. Poté přidáme trochu ciktu podle chuti nebo medu.
  2. Prripravené testo vylijeme na rozehřátou pánvičku a rozlijeme jako testo na palačinku.
  3. Po par minutach kdyz se zacne u vloček tvorit jemná pěna otočíme ovesnou palačinku. Z duhé strany stacci opravdu chvilka 2-4 minuty.
  4. Příprava krému: Tvaroh smichame s medem a vanilkovám cukrem.
  5. Tvarohem potřeme polovinu palacinky a ozdobime nakrajenýma jahodama a přeložime ovesnou palačinku.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru