Ovesná palačinka je výživné jídlo především pro ty, co neradi tráví hodiny v kuchyní. Ideální je na snídani je hotová opravdu rychle, a přitom se z ní najíte. Ovesná palačinka je skvělým začátkem dne, stejně jako občerstvení, které si můžete vzít s sebou na cestu nebo do školy. A její hlavní výhodou je, že jí lze kombinovat s téměř jakoukoli náplní. Ideální náplní pro ovesnou palačinku jsou sýr s bylinkami, jemně nakrájená zelenina, tvaroh a ovoce. I bez náplně je velmi chutné a zdravé. Chcete-li maximalizovat výhody – nedávejte do těsta sůl a nelijte do pánve hodně oleje, stačí jen jedna kapka. Dnes nabízím recept na palačinky plněné tvarohem a jahodami – máte zaručenou skvělou náladu na celý den!
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce. l. ovesných vloček
- 2 ks vejce
- 100 g tvarohu
- 2 ks jahody
- 1/4 lžičky vanilkového cukru
- med – podle chuti
Postup:
- Smíchamé ovesné vlocky a dve vajíčka pokud chcete mužete vzniklou smes rozmixovat ale ja mam rada tak. Poté přidáme trochu ciktu podle chuti nebo medu.
- Prripravené testo vylijeme na rozehřátou pánvičku a rozlijeme jako testo na palačinku.
- Po par minutach kdyz se zacne u vloček tvorit jemná pěna otočíme ovesnou palačinku. Z duhé strany stacci opravdu chvilka 2-4 minuty.
- Příprava krému: Tvaroh smichame s medem a vanilkovám cukrem.
- Tvarohem potřeme polovinu palacinky a ozdobime nakrajenýma jahodama a přeložime ovesnou palačinku.