OurLive

Recept na zdravou středomořskou dýnovou polévku s čočkou a krevety

Dnes jsem pro tebe připravila výborný recept na zdravou polévku, která se hodí nejen do středomořské diety. Dýně je bohatá na hořčík, draslík, měď, selen, sodík, chlór, železo, zinek, fosfor, vitamin A, beta-karoten, alfa-karoten a lutein. Dále obsahuje bílkoviny, vysoce kvalitní nenasycené mastné kyseliny.A krevety obsahují velké množství bílkovin, nenasycené mastné kyseliny, zinek, jód, vápník či vitamín B12 a také nenasycené mastné kyseliny.

Mimochodem, často se používá k prevenci kardiovaskulárních onemocnění.

 Ingredience:

  •  Dýně – 200 gramů
  •  Mrkev – 1 střední
  •  Cibule – 1 střední
  •  Červená čočka – 100 gramů
  •  Kokosové mléko – 250 ml
  •  Koření: kurkuma, zázvor, uzená paprika, sůl dle chuti
  •  Krevety – 150 gramů
  •  Česnek – 1 stroužek
  •  Šťáva z půlky citronu

 Postup:

  1.  Čočku přes noc namočíme, propláchneme a uvaříme.
  2.  Omyjeme a očistíme zeleninu.
  3.  Na středním ohni dusíme cibuli.
  4.  Veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a pár minut podusíme.
  5.  Poté zalijeme vroucí vodou a vaříme al dente.
  6.  Zároveň uvaříme oloupanou a nakrájenou dýni do měkka.
  7.  K zelenině přidáme uvařenou čočku, kokosové mléko, dýni, rozšleháme mixérem, přivedeme do požadované konzistence vodou (pokud je potřeba), přidáme koření, přivedeme k varu a odstavíme z ohně.
  8.  Rozpálíme pánev s olivovým olejem, přidáme nasekaný česnek pro vůni a poté jej vyjmeme.
  9.  Vložte oloupané krevety a lehce smažte na středním ohni, dokud nejsou vařené.
  10.  Nalijte polévku do hluboké misky, vložte krevety, přidejte citronovou šťávu.

 Podávejte s čerstvými bylinkami a olivami.

 Toto jídlo určitě ocení všichni členové rodiny

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru